середу, 2 грудня 2015 р.

ЗНО з англійської: способи підготовки

ЗНО або Зовнішнє Незалежне Оцінювання – три слова, які здатні неабияк налякати випускника школи, довести до нервового зриву гарненьку одинадцатикласницю і перетворити останній рік навчання в школі на постійне очікування неминучої катастрофи. Як уникнути стресових ситуацій і отримати 200 балів за тест з англійської мови?  

Кілька слів про головний секрет ЗНО

Є тільки один секрет, який тобі слід знати про ЗНО: 
щоб добре скласти тест - потрібно до нього готуватися!
Якщо ти продовжив читати статтю, значить тебе не злякала банальна фраза про необхідність підготовки до іспиту, яку не втомлюються повторяти батьки та вчителі. З цього випливає, що налаштований ти досить серйозно і дійсно хочеш добре скласти тест з англійської мови. Ми розповімо тобі про те, як і де можна якісно підготується до ЗНО з англійської мови, що варто враховувати при підготовці, як визначити свої сильні і слабкі сторони.

Серіал для вивчення англійської «Living English» від Australia Network

Серіал «Living English»: говори живою англійською!

Хороших і цікавих серіалів, створених спеціально для вивчення англійської мови не так вже й багато. Пропонуємо чудовий варіант від Australia Network – серіал «Living English». Серіал допоможе тобі швидко вивчити найпоширеніші фрази побутового спілкування. Завдяки перегляду серій ти навчишся говорити:
  • використовуючи фразові шаблони
  • побіжно і швидко
  • використовуючи нові слова
  • в будь-якій ситуації: аеропорту, кафе, вдома, в парку, на вулиці
  • з різними людьми: знайомими і незнайомими
Серіал вийшов в прокат в 2009 році і привернув увагу великої кількості людей, які мріють удосконалити розмовні навички англійської. Зараз серіал вважається одним з кращих навчальних інструментів для вивчення англійської мови.

Переваги серіалу:

  • чітка мова акторів
  • прості фрази, найпоширеніша лексика
  • цікавий сюжет
Переглянути можна за посиланням на порталі Australia Network  «Living English»

Mingoville – дитячий портал для вивчення англійської мови

Mingoville – це не просто сайт для вивчення англійської мови, це барвистe місто, в якому діти можуть вивчати мову за допомогою пісень, вікторин, ігор і цікавих вправ.

Кілька слів про портал

Mingoville допомагає дітям розвивати всі мовні навички: формує вимову, збільшує словниковий запас. Діти вчаться сприймати англомовну інформацію на слух, освоюють основи граматики і правопису. Початківці можуть вивчати англійську мову за спрощеною версією програми – вона безкоштовна. Платна частина програми зацікавить батьків тих дітей, які вже володіють англійською на середньому рівні.

неділю, 29 листопада 2015 р.

Типові помилки при вивченні англійської мови

    Вивчення англійської мови - не настільки складна і нездійсненне завдання, як може здатися на перший погляд. Для того щоб досягти бажаного успіху, необхідно правильно організувати робочий процес і постаратися уникати поширених помилок. У даній статті ми розглянемо причини, по яких навіть найбільш старанні люди не досягають хороших результатів.

ЗАНАДТО ВЕЛИКІ ОЧІКУВАННЯ

На жаль, сьогодні на кожного з нас негативно впливає реклама, яка в більшості своїй досить абсурдна. У вашому місті відкрилася нова «супер школа іноземної мови», яка обіцяє значно поліпшити ваш рівень всього за пару тижнів? Не варто вірити такої солодкої брехні: за короткі терміни ви не зможете вивчити ні англійська, ні німецька, ні китайська. Довести свої знання до пристойного рівня з нуля можна, як мінімум, за 1 рік посилених занять.

НЕПРАВИЛЬНА ПОСТАНОВКА МЕТИ

Якщо ви вчите мову тільки тому, що так модно, або «без англійської ніяк», то у вас не буде занадто сильної мотивації. Справжня мета - це вивчення мови для отримання нової і більш перспективної роботи, повної зміни кваліфікації, надходження в престижний навчальний заклад (наприклад, за кордоном), подорожей. Ви повинні чітко усвідомлювати, які вигоди вам принесуть нові знання.

КОНЦЕНТРАЦІЯ НА ГРАМАТИЦІ

Найпопулярніша і небезпечна помилка. Дослідження показують, що занадто активне вивчення тільки граматики негативно позначається на мовних здібностях. Чому? Англійська граматика може бути складна для логічного розуміння, а спілкування в режимі реального часу відрізняється високою швидкістю. Виходить, що у вас не буде достатньо часу, щоб згадувати сотні завчених правил просто для того, щоб висловитися. Бажано, щоб ви освоювали граматику англійської мови на підсвідомому та інтуїтивному рівні. Найкращий спосіб - це активне спілкування з іноземцями і прослуховування правильної англійської мови.