пʼятниця, 20 листопада 2015 р.

Презентовано програмне рішення для вивчення англійської мови

12 листопада 2015 року відбулась презентація американського програмного рішення для вивчення англійської мови DynEd, у якій взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Олег Дерев’янко, а також аташе з питань торгівлі Американської комерційної служби Мішель Сміт, директор DynEd Europe BV Мехмет Байрактароглу та директор компанії Knowledge Industry Олександр Тарченко.
Детальніше програмне рішення для вивчення англійської мови

вівторок, 17 листопада 2015 р.

Президент оголосив 2016 рік Роком англійської мови

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».
Про це повідомляється на сайті Глави держави.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №641/2015
Як зазначається в Указі, Порошенко ухвалив таке рішення, «враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору».
Уряду доручено розробити комплекс заходів на 2016 та наступні роки, спрямованих на активізацію вивчення громадянами англійської мови. Зокрема, необхідно передбачити організацію курсів із вивчення англійської мови, розширити викладання дисциплін англійською мовою, збільшити мережі гуртків у позашкільних навчальних закладах.

Всеукраїнська гра з англійської мови PUZZLE

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас і Ваших учнів взяти участь у шостій Всеукраїнській грі з англійської мови «PUZZLE».
У 2015/2016 навчальному році Гру «PUZZLE» буде проведено 15-19 лютого. Участь у ній платна — 15,00 грн. за одного учасника. 

Учасниками Гри можуть бути учні 3–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та форм власності. Усі координатори та учасники Гри одержать сертифікати, переможці — дипломи та подарунки. Зміст Гри складають завдання з англійської мови, літератури та країнознавства (культури), які потребують певної ерудиції, кмітливості, уважності, зосередження й, безумовно, почуття гумору.
За детальнішою інформацією звертатися до вчителя Кулачек Наталії Володимирівни (каб.305) та координатора гри Ткаченко О.М. (каб. 210)

понеділок, 16 листопада 2015 р.

Наказ про проведення ДПА у 2015-2016 н.р.

Міністерством освіти і науки затверджені строки та форму проведення державної підсумкової атестації учнів у 2015/16 навчальному році. Відповідний Наказ підписано міністром Сергієм Квітом.

Дев’ятикласники складатимуть іспити з 1 по 10 червня. У цей період вони мають скласти іспити з української мови і математики, а також з одного з предметів, який буде обрано педагогічною радою школи.

У свою чергу одинадцятикласники проходитимуть державну підсумкову атестацію з трьох предметів: української та іноземної мов, а також з математики або історії за вибором випускника. Іспити відбудуться у період з 16 по 30 травня 2016 року і будуть проведені у формі ЗНО.

Додатково див.: Наказ МОН № № 940 від 16.09.15 року Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році

неділя, 15 листопада 2015 р.

Обов’язковий іспит з іноземної мови в 2016 році не стане перешкодою для вступу

Що таке ДПА і чим воно відрізняється від ЗНО?  В чому переваги проведення ДПА у формі ЗНО? Чому іноземна мова включена до переліку предметів, ДПА з яких є обов’язковою?  Чому це важливо для реформування шкільної освіти?
ДПА – це державна підсумкова атестація, або знайомі більшості з дитинства «випускні іспити». Детальніше читайте тут http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2015/10/06/obov’yazkovij-ispit-z-inozemnoyi-movi-v-2016/